NLP College

NLP College (neuro linguïstisch programmeren)

Het NLP College is een interessante en laagdrempelige manier om jezelf te verdiepen in NLP (neuro linguïstisch programmeren). Wil jij jezelf graag beter uit kunnen drukken, ben je het zat om altijd maar te moeten wachten op je succes of heb je er genoeg van om altijd maar een grijze muis te zijn? Dan kan het studiemateriaal, het blog en de community van het NLP College wellicht wat voor jou zijn.

Wat kun je leren bij het NLP College?

Het NLP College is geschikt voor iedereen die doeltreffender wil communiceren met andere mensen, meer doelen wil stellen en halen en gewoon meer succes wil in zijn of haar leven. Het is geschikt voor zowel zakelijke toepassing als gebruik in de persoonlijke en privésfeer.

 

Wat kun je allemaal leren bij het NLP College?

  • Ophouden je succes uit te stellen maar doelgericht actie te ondernemen.
  • Mensen die je manipuleren herkennen en de juiste woorden vinden om dat te voorkomen.
  • Problemen die je hebt in een ander licht te stellen en ze meer als uitdaging of kans te zien.
  • Beter samen te werken met anderen en bijvoorbeeld op je werk te krijgen wat je nodig hebt om goed te functioneren.

 

Zoals je merkt is NLP heel breed en het cursusmateriaal dat je bij het NLP College aan kunt schaffen is daarom ook net zo divers opgezet.

Waar staat NLP eigenlijk voor?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Dit begrip verwijst in de eerste plaats naar hoe je als individu op bepaalde situaties reageert (neuro). Ten tweede legt het nadruk op de woorden die je kiest en hoe die je succes bepalen (linguïstisch).

 

Bij NLP wordt er vanuit gegaan dat je jezelf opnieuw kunt programmeren door de juiste woorden te leren. Zo kom je dus tot het jezelf neuro linguïstisch programmeren waar NLP om draait. Dat is een proces wat je vaak niet alleen kunt doorlopen maar waar je hulp van een expert voor nodig hebt.

Over Rubin Alaie

Rubin Alaie is een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van NLP in Nederland. In plaats van cliënten op individuele basis te blijven helpen is hij het NLP College begonnen. Bij dit college kan iedereen terecht die interesse heeft in het zichzelf neuro linguïstisch (her)programmeren. Je kunt er onder meer een interessant boek bestellen waarin je leert om NLP in je eigen dagelijkse praktijk toe te passen. Daarnaast is er een hulpvaardige en actieve community om aan deel te nemen.

Klassikaal NLP opleiding volgen

De makkelijkste, meest effectieve en ook meest inspirerende manier om NLP te leren is om dit klassikaal te doen tijdens een van de NLP opleidingen die door heel Nederland worden gegeven.

 

Dat begint met de NLP Practitioner opleiding, waarmee je leert om NLP bij jezelf in de praktijk te brengen met bestaande technieken. Als je wilt kun je daarna meer verdieping zoeken in de Master Practitioner opleiding, waarbij je ook manieren leert om zelf NLP technieken te ontwikkelen.

 

Heb je daarna met NLP je roeping gevonden en wil je ook andere mensen enthousiasmeren en begeleiden? Dan kun je desgewenst door als NLP Coach of Trainer, die allebei ook hun eigen aanvullende opleidingstraject hebben.

 

Deze opleiding volg je bij het UNLP, het toonaangevende opleidingsinstituut voor neuro linguïstisch programmeren in Nederland. Via het NLP College kun je aantrekkelijke kortingen krijgen op de normale prijs van elke opleiding.

Locaties waar je de opleidingen kunt volgen

Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je de opleiding kunt doorlopen. In Nederland gaat dit om locaties in Amsterdam, Rotterdam, Grolloo (Drenthe), Tilburg en Utrecht. Daarnaast kunnen cursisten uit het zuiden van Nederland of België desgewenst ook in Antwerpen terecht.

Zelfstudie met cursusmateriaal voor thuis

Als je liever zelf in je eigen tempo met NLP aan de slag wilt kun je ook online trainingen volgen van het NLP College. Dat gaat om uitgebreide een videotraining plus toegang tot de community. Daarnaast kun je kiezen voor een thuiscursus effectief beïnvloeden en is alle theorie voor de Practitioner en Master opleidingen als audioboek beschikbaar. Die materialen, evenals een NLP scheurkalender en het originele boek (als paperback) kun je allemaal in de webshop bestellen.

Actieve community voor cursisten

Een heel leuk en handig aspect van het NLP College is dat je automatisch deel kunt gaan nemen aan een actieve community. Daar kun je vragen stellen, ervaringen uitwisselen of gewoon gedachten uitwisselen over effectief communiceren. Rubin Alaie, oprichter van het NLP College, reageert op dit blog zelf ook regelmatig. Ook nu al – dus zonder nog iets gekocht te hebben – kun je een account aanmaken voor de community en meteen wat plaatsen.

Uitgebreid blog met veel hulp en tips

Tot slot kan ook het zeer uitgebreide blog een uitstekende bron van hulp en inspiratie zijn. Daar kun je ook gewoon van profiteren wanneer je geen cursist bent bij het NLP College. Er zijn veel interessante artikelen te vinden over onderwerpen zoals relaties, ondernemen, geluk en spiritualiteit. Zo kun je jezelf alvast wat inlezen over NLP en onderwerpen die daar veel mee te maken hebben.

Beoordeling

Het NLP College is wat ons betreft een laagdrempelige en leuke manier om NLP te gaan ontdekken. Neuro linguïstisch programmeren kan tenslotte voor iedereen interessant zijn. De actieve community en de vele artikelen in het blog geven het college echt een meerwaarde. Er aan deelnemen wordt zo heel uitnodigend gemaakt.

 

Daarnaast is het vrij voordelig, want het boek, de thuiscursus en de audioboeken zijn behoorlijk laag geprijsd. Zeker wanneer je het vergelijkt met een volledige opleiding. Dan ga je natuurlijk nog meer de diepte in en word je persoonlijk begeleid, maar het is ook erg gericht op uiteindelijk anderen coachen. Als je vooral jezelf wilt ontwikkelen is het een prima optie om bij het NLP College te beginnen.


NLP College Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over NLP College.

Bezoek NLP College

Schrijf een review