Unbreakable Academy

Unbreakable Academy

De Unbreakable Academy is een trainingsinstituut dat gewone mensen zoals jij weerbaarder en sterker wil maken. Dat gebeurt aan de hand van allerlei verschillende trainingen en evenementen waar zowel teams als individuen aan mee kunnen doen. Daarnaast is de Unbreakable Academy een online community met digitale modules waar je jezelf weerbaarder mee kan maken. Ook kun je er enkele gratis e-books over deze onderwerpen downloaden.

Evenementen

Een belangrijk aspect van de Unbreakable Academy zijn de vele fysieke trainingen in weerbaarheid die je er kunt volgen. Die zijn bedoeld voor verschillende niveaus, van beginner tot zeer ver gevorderd. Welke evenementen kun je allemaal aan meedoen?

1. Presteren onder druk

De meest toegankelijke cursusdag van de Unbreakable Academy is Presteren onder druk. In tegenstelling tot bij de andere activiteiten word je bij deze dagvullende cursus niet fysiek op de proef gesteld. In plaats daarvan staat deze vrijwel uitsluitend theoretische training in het teken van stressvolle situaties en hoe jij daar als persoon mee om gaat.

 

In een veilige omgeving leer je tijdens de training methodes die ook worden gebruikt door mariniers en andere elitetroepen. Er is nu eenmaal veel kennis en ervaring nodig om het beste uit jezelf te halen in levensgevaarlijke situaties. Al het cursusmateriaal is gedegen wetenschappelijk onderbouwd en kan jou vooruit helpen in jouw werk en privéleven. De cursusdag is geschikt voor zowel teams als individuele deelnemers.

 

Er wordt tijdens deze trainingsdag voor een luxe lunch gezorgd en je krijgt na afloop een certificaat van deelname.

2. BattleRun

De BattleRun is een duurloop met obstakels en andere uitdagingen die ongeveer twee tot drie uur duurt. Het gaat in de eerste plaats om een test van je karakter en uithoudingsvermogen. De BattleRun is grotendeels geïnspireerd door vergelijkbare testen die kandidaten voor diverse Special Forces eenheden voor hun kiezen krijgen.

 

Maar wees gerust, hier word je niet tot bloedens toe uitgeput en afgebeuld, want ook de BattleRun is voor de meeste mensen gewoon te voltooien. Je kiest zelf een gewicht om in je rugzak te doen en het gehele parcours mee af te leggen. Onderweg leer je unieke vaardigheden en moet je een zo hoog mogelijk tempo behalen zonder al je krachten te verspillen.

3. 12Hour Evolution

Net zoals de BattleRun is ook de 12Hour Evolution voor elke gezonde deelnemer met goed gevolg af te leggen. Dit wordt echter zowel mentaal als fysiek een nog grotere uitdaging. Bij deze training sta je namelijk twaalf uur achter elkaar onder leiding van een ervaren Special Forces lid. De dag is opgedeeld in fases waarbij eerst je mentale weerbaarheid en daarna ook je fysieke potentieel worden aangesproken.

 

Je kunt bij je deelname kiezen voor de trajecten Operator en Leader. Die twee programma’s zijn sterk vergelijkbaar, maar als Leader worden ook coaching en leiding geven meegenomen. Je krijgt als Leader bijvoorbeeld vooraf een briefing over jouw missie. Achteraf word je ook uitgebreid van opbouwende kritiek voorzien over hoe jij jouw rol hebt ingevuld.

4. Project Phoenix

Project Phoenix is het ultieme boot camp voor iedereen die zichzelf echt tot het uiterste wil laten testen. Bij deze training is succes dan ook zeker niet verzekerd. Er zullen altijd veel mensen afvallen omdat ze de mentale en/of fysieke uitdaging niet aan kunnen. Natuurlijk gebeurt alles op basis van vrijwilligheid, maar weiger je een opdracht dan moet je direct je biezen pakken.

 

Het programma is sterk vergelijkbaar met de ultieme uitdaging die kandidaten voor het Korps Mariniers, Navy Seals en commando’s van de Britse SAS moeten doorstaan. Elke activiteit is erop gericht om het kaf van het koren te scheiden. Wie overblijft mag met recht trots zijn op de prestatie die hij of zij heeft neergezet. Veel oud-deelnemers noemen het dan ook een ervaring die hun leven heeft veranderd.

 

Project Phoenix duurt tot 72 uur en je moet dus drie dagen voluit kunnen gaan. Daarom is hier niet iedereen zomaar welkom. Er zijn eisen voor zowel mannen als vrouwen die de uitdaging aan willen gaan. Zo moeten mannen 2,5 km kunnen hardlopen in 12 minuten en 50 push-ups kunnen doen binnen twee minuten. Daarnaast moet je in goede gezondheid verkeren en een zwemdiploma hebben. Alle actuele eisen vind je op de website van Project Phoenix.

Unbreakable Academy online community

Ook wanneer je niet in staat bent om aan een van de hierboven besproken trainingen en uitdagingen mee te doen kun je profijt hebben van de Unbreakable Academy. Er is namelijk ook een leuke en leerzame online community. Wanneer je daar lid van wordt mag je rekenen op:

  • Wekelijks online masterclasses op het gebied van fysieke training, mentale weerbaarheid, ontspanning en leiderschap.
  • Meer dan 10 online modules waarmee je zelf meer weerbaarheid kunt ontwikkelen.
  • Persoonlijke begeleiding van coaches die nauw aan de Unbreakable Academy zijn verbonden.
  • Onbeperkt communiceren met alle gelijkgestemden binnen de community.

Gratis e-books

Wil je alvast thuis beginnen met mentaal en fysiek weerbaarder en sterker worden? Dan is het leuk en interessant om de twee beschikbare e-books te downloaden die je op de website van Unbreakable Academy vindt. Dit gaat om de volgende twee boeken:

21 Special Forces Workouts

Leden van de Special Forces trainen hun lichaam en geest op een unieke manier. Hun doel is namelijk nooit om helemaal kapot te gaan tijdens een workout, maar om hun lichaam in de juiste conditie te brengen om optimaal te presteren in een stressvolle situatie. Met de 21 workouts uit dit gratis e-book vergroot je daarom niet alleen je conditie en kracht, maar ook je weerbaarheid.

25 Superkrachten voor weerbaarheid

Dit e-book bevat 25 praktische tips en inzichten voor iedereen die sterker in het leven wil staan. Het is geschreven door bestsellerauteur Sander Aarts en psycholoog Rutger de Groot. Zij combineren wetenschappelijke inzichten met praktische ervaringen in dit korte maar heel krachtige boek.

Conclusie

De Unbreakable Academy is een veilige manier om je grenzen te verkennen (en te verleggen) onder het professionele toezicht van echte Special Forces leden. Je kiest zelf hoeveel mentale en fysieke uitdaging je aan durft te gaan bij een van de beschikbare trainingen. Dat is niet alleen interessant als individuen op zoek naar meer weerbaarheid, maar kan ook heel geschikt zijn voor bedrijven die de teamgeest onder hun werknemers willen vergroten.


Unbreakable Academy Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Unbreakable Academy.

Bezoek Unbreakable Academy

Schrijf een review